Hur aktiverar jag DKIM?

2021-09-22 06:37

DKIM aktiveras via kontrollpanelen ISPConfig. Har ni inte tillgång till denna behöver ni kontakta Kundtjänst.

Stegen är

1. Logga in till ISPConfig
  2. Gå till "E-Post/E-postkonton/Domän" och klicka på er domän
  3. Klicka på "DomainKeys Identified Mail"
  4. Kryssa för "enable DKIM"
  5. Ange "mail1" som DKIM-Selector
  6. Klicka på "Generate DKIM Private-key"
  7. Klicka på Spara

DKIM aktiveras då för er domän och er DNS zon uppdateras med korrekta DNS records.

Er Maildomän

I ISPconfig, gå till maildomänen för vilken ni vill aktivera DKIM:

Notera namnet för er mailserver. Ni skall använda er av detta namn när ni senare anger "DKIM-selector". Ni kan iofs använda godtycklig "DKIM-selector" så länge krockar inte uppstår. Vi rekommenderar att ni använder första delen i mailservernamnet, dvs "mail1" i detta fall. "DKIM-selector" får under inga omständigheter innehålla en punkt (".").

Konfigurera DKIM

Klicka som nästa steg på er maildomän och följande kommer upp:

Klicka på "DomainKeys Identified Mail" för att öppna inställningarna för DKIM.

Följ sedan bara instruktionerna bara instruktionerna i bilden ovan. Notera att ni i detta fall anger "mail1", som är den första delen i mailservernamnet, som DKIM-Selector.