Webbläsaren säger att min hemsida är osäker. Vad är problemet?

~ 0 min
2021-12-18 12:18

Problemet är sannolikt att ni inte har fått något SSL certifikat till er hemsida. Normalt sett skapas det när ert webbhotellkonto skapas, men om ert domännamn inte redan pekar på sätt namnservrar när ert webbhotellkonto skapas, då finns en risk för att något SSL certifikat inte skapas.

Vi använder oss av SSL certifikat från Let's Encrypt. Ni kan enkelt skapa ett certifikat för er hemsida via ISPConfig kontrollpanel. En förutsättning är dock att ert domännamn pekar på rätt namnservrar.

Innan ni laddar upp något innehåll till er webbsida bör ni först se till att SSL certifikatet är installerat. Kontrollera att typ

http://mindoman.se

fungerar och visar den standardsida som visas när konton installeras, observera "http:" här. När denna visas korrekt i er webbläsare, då kan ni fortsätta med att installera SSL certifikat för er hemsida.

Logga in till ISPConfig. Gå till "Webbplatser" och klicka på er domän:

Kryssa för "SSL" och "Let's Encrypt SSL" och klicka sedan på Spara. Efter ca 10 minuter kommer er hemsida att ha ett giltligt certifikat.

Är dessa redan ikryssade, kryssa då bort dem och klicka på spara. Vänta några minuter och kryssa i dem igen och klicka på Spara.