Installatron säger att jag inte har någon databas tillgänglig. Varför?

~ 0 min
2022-03-14 07:50

Som standard använder varje app som installeras med Installatron sin egen databas. Installerar ni många appar då krävs också många databaser. Ni har i regel ett begänsat antal databaser till ert förfogande.

Har ni inte tillgång till ISPConfig kontrollpanelen, då behöver ni uppgradera ert konto så att ni får det.

Ni kan annars göra något av följande:

1. Kontrollera om alla era databaser verkligen används till något. Ta bort dem som ni inte använder. Var mycket noga här med att verkligen inte ta bort sådana som ni använder.
  2. Uppgradera er webbhotellplan med fler databaser.
  3. Använd en databas för flera appar. Detta är möjligt i Installatron.

Använd en databas för flera appar

När ni installerar en app med Installatron, välj då att den skall använda en befintlig databas. Ni behöver då veta vilket databasnamn, databas-användarnamn och lösenordet till denna. I regel hittar ni detta i någon redan installerad app.

Till exempel om ni har WordPress installerad och vill använda den databasen, då hittar ni databasinformation i filen wp-config.php:

// ** Database settings - You can get this info from your web host ** //
/** The name of the database for WordPress */
define( 'DB_NAME', 'X68i22989999' );

/** Database username */
define( 'DB_USER', 'X68i2298' );

/** Database password */
define( 'DB_PASSWORD', 'a1609Q79d816!ba18ASb64a_64b613f3Bb' );

/** Database hostname */
define( 'DB_HOST', '127.0.0.1' );

När ni installerar en ny app i Installatron, gå då till section Utökad längst ned på sidan.

Fyll då in databasuppgifterna manuellt. Det är Tabellprefix som kommer att skilja de olika apparna från varandra i databasen. Ändra inte denna.