Hur kan man ändra inställningar för ett e-postkonto utan att vara admin?

~ 0 min
2021-12-22 03:38

Är ni Admin och ni har skapat e-postkonton åt andra personer, då kan dessa personer själva ändra på inställningar för sitt e-postkonto utan att behöva fråga er som admin.

Som ägare till ett e-postkonto kan de själv göra följande:

• Ändra lösenord för e-postkontot
  • Aktivera auto-svar
  • Skicka kopia på alla inkommande mail
  • Sätta skräppostfilter
  • Sätta filter för inkommande e-post.

Att skicka kopia på alla inkommande mail skall endast göras till samma domän. Till exempel att brev till kalle@doman.se kan skickas till anna@doman.se. Sätter man upp vidarebefodring till andra domäner kommer dessa att tas bort av systemet.

Först loggar ni som e-postanvändare in till kontrollpanelen ISPConfig, https://ic.etableraweb.com:8080. Ni anger er e-postadress som användarnamn och som lösenord anger ni e-postadressens lösenord.

När ni väl loggat in möts ni av denna bild: