Hur aktiverar jag DNSSEC?

2021-09-04 09:10

Vi stödjer DNSSEC med vår DNS-tjänst som ingår mer WebbMotell. Vår DNS tjänst skapar nycklar som ni sedan ger till er registrar för ert domännamn. För att nycklarna skall propagera ut på internet ordentligt, avvakta en dag innan ni kontaktar er registrar.

Ni kan läsa mer om DNSSEC här.

Logga in till ISPconfig och gå till DNS administration för er domän:

Ni klickar på "Zone settings" för inställningarna för er DNS-zon. Längs ned på sidan visas då inställningarna för DNSSEC.

Eftersom SHA-1 inte längre stöds av de flesta registries skall ni bara anmäla det nedre recordet, det inramade "Digest Type"=2, record.

Efter att ni klickat på "Spara" skapas records enligt bilden ovan. Det kan ta upp till 10 minuter innan records skapas och visas enligt bilden ovan.

OBS: Notera att det ibland finns ett mellanrum i "digest", i detta fall mellan "A6B 9777". Detta mellanrum måste ni ta bort när ni registrera detta record till registriet. Kontrollera noga att alla eventuell mellanrum i ert "digest" tas bort.

När ni skall lägga till detta record hos er domännamnleverantör "kan" det se ut så här:

Ni kan se i detta exempel hur det record ni skapat i ISPconfig mappar mot det som ni skall ange till er domännamnsleverantör/registry.

Ni kan kontrollera era DNSSEC inställningar på https://dnsviz.net.